top of page

En förbudsskylt


Vad tänker du på då du ser en förbudsskylt? Den här skylten är numera nedmonterad, men jag är glad att jag hann fånga den på bild, för jag antar att den var rätt sällsynt och att det inte fanns så många kvar av sitt slag. Den är lite charmig.

Men en förbudsskylt. Ibland känns det som om Gud tråttar en förbudsskylt rakt i nyllet på oss. Det enda man känner är att nu är det stopp! Hit, men inte längre! Och vad gör man då? Ja, man kan antingen reagera så att man vänder om och helt lämnar den riktning man hade och struntar i att fortsätta, eller så kan man sätta sig ner och fundera över om det kanske finns något annat tillvägagånssätt för att fortsätta.

Den här skylten säger klart att motorfordon inte får passera, men det gäller bara just motorfordon. Om jag går eller cyklar får jag passera och på så sätt komma vidare förbi skylten.

Kan det inte vara så ibland då Gud sätter stopp för oss, att det inte betyder att all verksamhet skall upphöra?! Kanske Han har en annan plan, en annan väg framåt för oss. För jag tror att Han ständigt vill föra oss framåt, men ibland kanske på andra sätt än vi själva föreställer oss. Jag har själv varit med om det. Mina planer var inriktade på en sak, som jag längtat efter i många år, men mitt i allt kommer Herren och säger "Stopp!". Först ville jag inte lyssna, men till sist gav jag efter och böjde mig inför Hans vilja. Och den väg Han visade på var nog mycket välsignad.

Herren söker efter vår lydnad. I 1 Sam 15:22 står det så här: "Har HERREN samma glädje i brännoffer och slaktoffer som att man hör HERRENS röst? Se, lydnad är bättre än offer och hörsamhet bättre än det feta av baggar."

Ibland får vi lov att lägga vårt eget åt sidan för att gå Herrens väg. Men lydnaden mot Honom är något som behagar Honom och välsignar oss.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
    bottom of page